Goedkoop lenen met doorlopend krediet

Goedkoop lenen met doorlopend krediet

Als je plots geld nodig hebt en je tot de ontdekking komt dat je het niet hebt, dan biedt goedkoop lenen soms een oplossing. Het is natuurlijk nooit leuk om die ontdekking te doen, maar soms komen er onverwachte uitgaven en kostenposten op ons pad. Een goed voorbeeld hiervan is je auto die het niet meer doet en niet meer te repareren is. 5000 euro lenen, kan je dan een heel eind op weg helpen om een tweedehands vervoermiddel te kopen waar je nog een paar jaar plezier kunt van hebben.

Het probleem hierbij is dat goedkoop lenen niet altijd mogelijk is. 5000 euro lenen is daarenboven bij de meeste banken en kredietinstellingen niet gebruikelijk. Soms vinden de banken dit bedrag te klein om uit te lenen. In andere gevallen twijfelen ze aan je kredietwaardigheid. Feitelijk komt het hier op neer. Je kunt maar pas bij als je het geld zeker kunt terugbetalen.

doorlopend krediet?
doorlopend krediet?

Dan moet je naar alternatieve manieren zoeken om geld te lenen. Een voorbeeld hiervan is het zogenaamd doorlopend krediet. Bij het doorlopend krediet kun je een maximumbedrag lenen waarbij je dit bedrag niet helemaal ineens hoeft op te nemen. Je hebt op deze manier een soort van spaarpot waarvan je gebruik kunt maken als het nodig is. Echt goedkoop lenen is het niet, want zolang je blijft lenen, blijf je ook aflossen.